Τι ακριβώς προβλέπεται και πως θα γίνονται τα self tests στο σπίτι.

Ο Άκης Σκέρτσος εξήγγειλε οτι σύντομα θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία και κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο σπίτι του.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έδωσε νωρίτερα κάποιες διευκρινίσεις για τα self tests που στα τέλη Μαρτίου θα μπουν σε κάθε σπίτι στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού.

“Δεν μιλάμε για rapid tests, μιλάμε για τα tests που μπορεί κάποιος να κάνει μόνος του, τα οποία δεν υπήρχαν μέχρι πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα θα πρωτοπορήσει ξανά και θα είναι και πάλι από τις πρώτες χώρες που θα τα φέρει”, ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πώς θα γίνεται το τεστ

Kάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν rapid test την εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα το μήνα, χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση, καθώς θα αρκεί μόνο ο αριθμός ΑΜΚΑ του κάθε ασφαλισμένου.

Τα rapid τεστ θα μπορούν να γίνονται στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται η συμβολή ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε ορισμένα το δείγμα λαμβάνεται από τη μύτη, σε άλλα από το στόμα και το αποτέλεσμα βγαίνει σε μόλις 15 με 30 λεπτά.

Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, αναμένονται διευκρινίσεις για τη διαδικασία αλλά και για την ημερομηνία έναρξης του νέου μέτρου.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *