Ερωτηματικό παραμένει αν ενημερώθηκαν εισαγγελία και αστυνομία.

Ολέθριο εάν ισχύει, φέρεται να ήταν ένα σφάλμα των ψυχιάτρων, που ενώ είχαν διαπιστώσει ότι ο 31χρονος δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα, δεν έπαιρνε τα χάπια που του είχαν δώσει, δεν ενημερώθηκαν η Εισαγγελία και η Αστυνομία για την εξέλιξη αυτή, με αποτέλεσμα οι αρχές να νομίζουν ότι νοσηλευόταν, ενώ ο ίδιος ήταν ελεύθερος και οδηγηθήκαμε στην τραγική εξέλιξη της δολοφονίας της 28χρονης σε διαστάσει συζύγου του και του 30χρονου αδελφού της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, για τον 31χρονο υπήρχε απ΄τον Ιανουάριο αίτηση ακούσιας νοσηλείας, της αείμνηστης συζύγου του. Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου. Οι γιατροί που τον εξέτασαν του έδωσαν θεραπευτική αγωγή, αλλά στο επόμενο ραντεβού τους, στα μέσα Μαρτίου, διαπίστωσαν ότι ο ίδιος αρνούνταν να λάβει την αγωγή που του πρότειναν.

Οι γιατροί στο δεύτερο ραντεβού έκριναν ότι χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο, ωστόσο φαίνεται ότι δεν ενημερώθηκαν Εισαγγελία και Αστυνομία για να τον εντοπίσουν και να γίνει ακούσια νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αίσθηση ότι νοσηλευόταν ήδη, κάτι που διαψεύστηκε στην πράξη, παίρνοντας μάλιστα πολύ άσχημη τροπή.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Στα Δικαστήρια από νωρίς υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ ο 31χρονος μεταφέρθηκε στις 13:50, από την βοηθητική είσοδο της οδού Κουταρέλια, παρουσία και ανώτερων αξιωματικών. Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, άσκησε η εισαγγελέας υπηρεσίας στον 31χρονο που κατηγορείται για τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα.

Ο δράστης κατηγορείται για δυο τετελεσμένες δολοφονίες, των αδελφών Κωνσταντίνας και Γεωργίου Τσάπα, με μαχαίρι που είχε λάμα μήκους 25 εκατοστών και μια σε απόπειρα (κατά της πρώην πεθεράς του) κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής.

Το μαχαίρι βρέθηκε στο πατάκι του καθίσματος στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης των ανθρωποκτονιών κατέθεσε ότι δεν κατάλαβε ότι τους σκότωσε, αλλά τους απώθησε σπρώχνοντάς τους, ενώ είπε ότι είχε μαζί του πάντα το μαχαίρι, διότι ένιωθε ότι κάποιος τον καταδίωκε. Ωστόσο, το μαχαίρι βρέθηκε από τους αστυνομικούς πεταμένο στο πατάκι του καθίσματος του συνοδηγού στο αυτοκίνητο και ήταν γεμάτο αίματα.

Σημειώνεται ότι για χθες είχε προγραμματιστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση του εισαγγελέα για την ακούσια νοσηλεία, μετά από αίτηση της συζύγου του, με την οποία βρισκόταν σε διάσταση.

Πηγή: magnesianews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *