Ανησυχία για φωτοβολταϊκά πάρκα

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας στην εισήγηση για την έγκριση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Δαμάσι

Είπε όχι στη “Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 70 MW σε έκταση γης με στοιχεία Α1,Α2,Α3,…Α11,Α12,Α1 εμβαδού 1.772.314,00 τ.μ. στη θέση “Λυκοφωλιά” και υποσταθμού ανύψωσης μέσης/υψηλής τάσης σε γήπεδο με στοιχεία 1,2,3,4 έκτασης 14.516,325 τ.μ. στη θέση “Λοτόμοι”, της εταιρείας HELIOTHEMA ENERGY SINGLE MEMBER S.A., εκτός σχεδίου, εντός ΓΠΣ Δ.Ε. Τυρνάβου (ΦΕΚ 321/ΑΑΠ/30.12.2016), στην Τ.Κ. Δαμασίου, Δ.Ε. Τυρνάβου του Δ. Τυρνάβου, Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Αν και η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα είναι σημαντικό το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε το σώμα αφού με την απόφασή του εξέφρασε προβληματρισμούς για την ανάπτυξη ενός τέτοιου πάρκου σε μία περιοχή όπου υπάρχει σημαντική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

Αλλωστε σε αυτό το σημείο εστίασε τις αντιρρήσεις του και ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας που κλήθηκε και μίλησε στη συνεδρίαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονος προβληματισμός για την επένδυση αυτή, αλλά και για την έξαρση των επενδύσεων ανάπτυξης φωτοβολταϊκών πάρκων εκφράστηκε και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με την περιφερειακή σύμβουλο Δέσποινα Αράπκουλε να επισημαίνει ότι ενώ η δέσμευση της χώρας μας είναι να αναπτύξει μονάδες παραγωγής συνολικής πράσινης ενέργειας 9 gw μέσα στα επόμενα 10 χρόνια οι μέχρι σήμερα αιτήσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων δημιουργούν προοπτικές παραγωγής πράσινης ενέργειας ίσης με 54gw με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την αλλαγή την φυσιογνωμίας της ελληνικής υπαίθρο.

ΠΗΓΗ: https://paidis.com/2021/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *