Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες

Υποχρεωτικά τα self-test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους στις πλαζ. Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού οι μετακινήσεις προς την περιφέρεια.

Με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα οι λοιμωξιολόγοι απάντησαν θετικά στο αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι πλαζ που ήδη ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους, θα ακολουθηθεί πιθανότατα η πεπατημένη του προηγούμενου καλοκαιριού.

Τα μέτρα για τις οργανωμένες παραλίες

-Υποχρεωτικά self – test και μάσκες για τους εργαζόμενους

-Η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό “6” στο 13033

-Οι ομπρέλες θα έχουν ελάχιστη απόσταση 4 μέτρα

-Δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα (εξαιρούνται οικογένειες)

-Απαγορεύεται η αναμετάδοση της μουσικής

-Απαγορεύονται οι όρθιοι στα beach μπαρ

-Τακτική απολύμανση σε ξαπλώστρες και τραπεζάκια

Ωστόσο ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι αν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες στην παραλία.

Το ερχόμενο Σάββατο απελευθερώνονται οι μετακινήσεις

Με την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνεται η μετάβαση των πολιτών στην περιφέρεια. Γι’ αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να μην γίνουν σήμερα οι τελικές ανακοινώσεις, προκειμένου όλα τα μέτρα να ανακοινώνονται σταδιακά.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να προκρίνεται η πρόταση περί πιστοποιητικού εμβολίου ή ελέγχου μέσω self – test, καθώς μια τέτοια κίνηση θα ήταν ουσιαστικά ανεφάρμοστη.

Δεν θα υπάρχει διάκριση βάση τον εμβολιασμό” τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1 και υποστήριξε πως βήμα – βήμα θα γίνεται η επιστροφή προς την κανονικότητα. “Ακόμα βρισκόμαστε στην αξιολόγηση των δεδομένων από το άνοιγμα του εμπορίου, στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογηθούν και τα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων” είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο Μαξίμου δεν επιθυμούν να σταλεί ένα μήνυμα πλήρους χαλάρωσης προς την κοινωνία, καθώς αυτό θα προκαλούσε τεράστιους κινδύνους. Γι’ αυτό τον λόγο έχει επιλεγεί να γίνονται σταδιακά οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων, ενώ παράλληλα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εμβολιασμοί που θα κρίνουν την οριστική έξοδο από την πανδημία.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr/koinwnia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *