Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνησε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 και πότε θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια οι πολίτες 30-44 ετών. Προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών.

Ο κ. Κικίλιας διευκρίνησε πως η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, ενώ, συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ, εξήγησε ο κ. Κικίλιας και προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Ερωτηθείς σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών, διευκρίνισε πως πάνω από το 85% των ιατρών έχει εμβολιαστεί, αλλά παραδέχθηκε πως δεν τον ικανοποιεί το ποσοστό εμβολιασμένου νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τους υγειονομικούς.

ΠΗΓΗ:https://www.news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *