Μέχρι τις 20 Ιουνίου η εφαρμογή του “πράσινου” πιστοποιητικού – Από την 1η Ιουνίου θα ισχύει στην Ελλάδα – Ενιαία μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις χώρες της Ε.Ε.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υλοποίηση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την ελεύθερη μετακίνηση των τουριστών που προέρχονται από τις χώρες της Ε.Ε. χωρίς τεστ και καραντίνα. Μία πρόταση για την οποία ήταν υπέρμαχος από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατάφερε να κάμψει τις αρχικές αντιρρήσεις που υπήρξαν, ακόμη και αυτές της Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εφαρμογή του “πράσινου” διαβατηρίου αναμένεται να ισχύσει από τις 20 Ιουνίου, ενώ στην χώρα μας θα γίνεται δεκτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την 1η Ιουνίου.

Πως θα εκδίδεται το πιστοποιητικό

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αφορά τους πολίτες της Ε.Ε. οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Με αυτό τον τρόπο όσοι ταξιδέψουν στις 27 χώρες θα εισέρχονται ελεύθερα χωρίς τεστ, ενώ δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Η έκδοση του πιστοποιητικού θα γίνεται από τις αρχές τις κάθε χώρας, ενώ η έκδοση θα μπορεί να αποθηκευτεί σε κινητή συσκευή ή να είναι έντυπη. Το “πράσινο” διαβατήριο θα περιέχει κωδικό QR με σημαντικές πληροφορίες, καθώς και ψηφιακή σφραγίδα που θα διασφαλίζει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού.

Κοινά μέτρα προστασίας στην Ε.Ε

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. κοινά μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό έτσι ώστε οι τουρίστες να μπερδεύονται για το τι ισχύει σε κάθε κράτος. Δεν μπορεί σε μία χώρα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και σε μια άλλη να μην είναι. Άλλωστε το πιστοποιητικό δίνει τη δυνατότητα στα κράτη – μέλη να προσαρμόσουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί. Πρόκειται για ένα ακόμη ζήτημα το οποίο αναμένεται μεταξύ άλλων να συζητηθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr/politiki/article/prasino-pistopoiitiko-sumfonia-stis-bruxelles-gia-eleuthera-taxidia-stin-europi—xoris-karantina-gia-emboliasmenous/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *