Διευρύνεται από αύριο Δευτέρα η διάθεση των self test, καθώς πλέον θα δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τι αλλάζει στη διάθεση των self test από τα φαρμακεία

Συγκεκριμένα, από αύριο Δευτέρα 24 Μαΐου έως το Σάββατο 29 Μαΐου, θα διατίθενται δύο self test μέσω των φαρμακείων σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Το ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και το δεύτερο την επόμενη εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, «Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα».

Μετά τη διενέργεια του self test, ο εργαζόμενος και ο ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούται να μπει στο self-testing. gov.gr και να δηλώσει το αποτέλεσμα, είτε θετικό είτε αρνητικό.

ΠΗΓΗ: https://www.lifo.gr/now/greece/self-test-ypohreotika-apo-ayrio-kai-ston-idiotiko-tomea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *