Έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη για το εμβόλιο της AstraZeneca.Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εξετάσει αν θα αυξηθούν τα ηλικακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου.

Mέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.Σημειώνεται πως τα τελευταία περιστατικά που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει νέες ανησυχίες για την πιθανότητα να υπάρχει σύνδεση.Ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό του θανάτου μιας 63χρονης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, ενώ είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, έναν μήνα πριν.

Διαφορετικές οι προσεγγίσεις στη χορήγησή του στα κράτη της ΕΕ

Την ίδια ώρα διαφορετικές είναι οι προσεγγίσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca (εμπορική ονομασία Vaxzevria).

Συγκεκριμένα, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί στη χορήγηση του εμβολίου, ενώ σε ορισμένα έχει διακοπεί εντελώς το εμβόλιο.

Σε χώρες όπως στη Δανία, στη Γαλλία, στη Σουηδία και στη Γερμανία έχει αποφασιστεί η χορήγηση της δεύτερης δόσης όσων έχουν ξεκινήσει με AstraZeneca και γίνεται με εμβόλιο m       RNA.

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Ειδικών Νοσημάτων (ECDC) δημοσίευσε στις 18 Μαΐου αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, ενώ εξέδωσε και αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το τι ακριβώς ισχύει με την δεύτερη δόση.

ΠΗΓΗ:www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *