Ο νεοσύστατος Περιβαλλοντικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Φίλοι του περιβάλλοντος» με ανθρώπους γεμάτους πείσμα και όρεξη, να στηρίξουν και να ομορφύνουν τον τόπο, μέσα από δράσεις και συνεργασίες.

Τα όνειρα αλλά και οι ανησυχίες των νέων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας αποτέλεσε το έναυσμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο στοχεύει ιδιαίτερα στην άμεση αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στην ανιδιοτελή προσφορά, προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος μας και αποβλέποντας ουσιαστικά σʼ ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε.

Πρώτη δράση της ομάδας νέων ανθρώπων, που συγκρότησαν σε σώμα τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Φαρκαδόνας ήταν η δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε έκταση έναντι του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, με τη συνδρομή των  μαθητών του γυμνασίου Φαρκαδόνας και του νηπιαγωγείου Φαρκαδόνας, την αρωγή του Δήμου , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της τοπικής κοινότητας Φαρκαδόνας , του συλλόγου γυναικών Φαρκαδόνας και του Κέντρου Υγείας.

Ο σύλλογος έχει στο πλευρό του όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους όπως επίσης και τη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Επόμενη ενέργεια του συλλόγου είναι η κατασκευή σκαλιών για το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου στο Ναό που είναι κτισμένος στους πρόποδες του Όρους «Ακαμάτης», όπου κάθε πολίτης με 10 ευρώ θα μπορεί να κάνει το δικό του σκαλί χαράζοντας το όνομά του.

Για την ενέργεια αυτή έχουν στο πλευρό τους τις ευχές και τη βοήθεια του πάτερ Αθανάσιου Κούτσια και καλούν όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στις ενέργειες που γίνονται για το καλό του τόπου. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν θα βρουν καθημερινά τους υπεύθυνους του συλλόγου από το πρωί μέχρι τις απογευματινές ώρες στο έργο που πραγματοποιείται στον Προφήτη Ηλία.

Ο αγώνας για την προστασία της φύσης είναι κοινός και θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά αν όλοι μαζί ενώσουμε τις δυνάμεις μας αφήνοντας τα έργα μας να πουν το «όχι» στην καταστροφή που συντελείται.

Μια σκέψη στο “Περιβαλλοντικός Σύλλογος Φαρκαδόνας και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία”
  1. Είναι θετική η κίνηση του νεοσύστατου συλλόγου για το περιβάλλον,αρκή να υπάρχει συμμετοχή από ενεργούς δημότες με προτεραιότητες του περιβάλλοντος και της υγειας των δημοτών,όπως σε λίγες μερες με κάλεσμα των συλλόγων και σωματίων για ένα σοβαρό θέμα:την μεταφορά του αμαξοστασίου,και να πάψει να είναι σκουπιδότοπος ολόκληρη περιοχή του γκαγκαμανου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *