Στο πλαίσιο του έργου CultRural+ του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του 1ου Διεθνούς συνεδρίου το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία , πραγματοποιήθηκε και  η επίσημη αδελφοποίηση των Δήμων Φαρκαδόνας και  Casar de Caceres από την Ισπανία.

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και θερμή φιλοξενία, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνας Αγναντής , υποδέχθηκε τον Δήμαρχο του  Casar de Caceres κ. Rafael Pacheco και υπογράφηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα από τους δύο Δημάρχους και μέσα σε  χειροκροτήματα από τους συνέδρους , είχαμε την πρώτη στην ιστορία αδελφοποίηση του Δήμου Φαρκαδόνας με Ευρωπαϊκή πόλη.

Ο  Δήμος του  Casar de Caceres βρίσκεται στην περιφέρεια της Extremadura στη δυτική Ισπανία, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία. Οι δύο Δήμοι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, στο πληθυσμιακό μέγεθος, στο τοπίο της υπαίθρου, στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στην πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Το Casar de Cáceres είναι μια πόλη και δήμος στην επαρχία Cáceres , στην αυτόνομη κοινότητα της Extremadura . Με 4532 κατοίκους το 2017, ήταν η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη κοινότητα στην Τάγου-Salor Mancomunidad .   Η πρωτεύουσα του δήμου βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Caceres, στη μέση της Via de la Plata.

ΠΗΓΗ:www.trikalaola.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *