Διακυβερνητική συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, ΚρέσνικΜπεκτέσι, για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η έναρξη κατασκευής τοποθετείται στις αρχές του 2022 και πρόκειται για αγωγό μήκους 123 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης τη Νέα Μεσημβρία που θα επιτρέπει την τροφοδοσία της αγοράς της γειτονικής χώρας με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να φθάσει τα 110 εκατ. ευρώ

Ο Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι «ο αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέει τα συστήματα της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας ως κόμβου».

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας ΖόρανΖάεφ, του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Υπεύθυνου για Οικονομικά θέματα, ΦατμίρΜπιτίτσι, του Διευθύνοντος Συμβούλου του MER JSC, ΜπαϊράμΡετζέπι, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ΤζέφριΠάιατ και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι.

ΠΗΓΗ:www.trikalaola.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *