Οι αυξήσεις στα καύσιμα τραβούν προς τα πάνω τις τιμές και οι καταναλωτές βλέπουν τα πάντα να γίνονται ακριβότερα. Ήδη από τη Δευτέρα ο καφές έγινε… πικρός!!!…

Το κιλό το ψωμί από το 1,40 έχει πάει στο 1,60 – 1,80, μία αύξηση πάνω από 28%, ενώ οι αρτοποιοί και οι καταστηματάρχες εξηγήσουν πως οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες είναι ακόμα μεγαλύτερες αλλά όσο και να απορροφούν τις αυξήσεις το κόστος δεν κρατιέται.
Πανάκριβος ο καφές
Στον καφέ, οι αυξήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Στα Τρίκαλα ο εσπρέσο έφτασε ήδη τα 3 €-από 2,50 € ή ίσως και πιο φθηνά- ενώ τον freddo τον βρίσκουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων στα 3.50 €.
Η καθημερινή απόλαυση μετατρέπεται σε πανάκριβο γούστο!… Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι τιμές ντελίβερι ή take away έχουν εκτοξευτεί και από 1,50 έως 1,80 € που τον βρίσκαμε μέχρι τώρα στα Τρίκαλα πλέον έφτασε στα 1.80 με 2 € και… χωρίς νερός!!!… 
Και εδώ οι καταστηματάρχες στέκονται στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών. Τα καύσιμα τραβούν προς τα πάνω τα κόστη και οι αλλαγές σε οικολογικές συσκευασίες αντί πλαστικού έκαναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

ΠΗΓΗ:www.trikalavoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *