Στάσεις εργασίας προκήρυξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων καλεί όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους που υπηρετούν στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των δήμων Τρικκαίων, Φαρκαδόνας και Πύλης να συμμετέχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20/10/21, στις 18:30 η ώρα, στον αύλειο χώρο του 10ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων. Θα γίνει ενημέρωση των μελών του συλλόγου για τα επόμενα βήματα μετά και την απόφαση του εφετείου στην έφεση των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών για την απόφαση του πρωτοδικείου σχετικά με την αγωγή του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την απεργία αποχή που είχε κηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων ζητά από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή από την εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων που προβλέπονται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. και να συνεχίσει ανυποχώρητα τον αγώνα κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων αλλά και των συμπτύξεων τμημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των προσλήψεων στο δημόσιο σχολείο.

Σε σχέση με το θέμα του συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Με αφορμή το γεγονός ότι η απόφαση του εφετείου δεν έχει επιδοθεί ακόμη στις ομοσπονδίες, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων  καλεί τους διευθυντές να μην προχωρήσουν ακόμη σε πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση.

Σε περίπτωση που, παρά την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, κληθούν συνάδελφοι σε  συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων θα τους καλύψει προκηρύσσοντας από σήμερα για Δευτέρα 18/10/, Τρίτη 19/10 και Τετάρτη 20/10  στάση εργασίας  από 13:15 – 14:00 έτσι ώστε να απέχουν από την ειδική συνεδρίαση.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους Διευθυντές να μην προστρέξουν να υλοποιήσουν την αντιεκπαιδευτική     διαδικασία εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων, αφού δεν υπάρχει ούτως ή άλλως καταληκτική  ημερομηνία μετά την 10 Οκτώβρη που είχε ανακοινωθεί. Να αναμένουν νέες οδηγίες από τον ΣΕΠΕ Τρικάλων “.

ΠΗΓΗ:www.trikalavoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *