«Στενεύει ο κλοιός» από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου για τους ανεμβολίαστους – Πού «τρώνε πόρτα» μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη και την εξειδίκευση των μέτρων από τον Θάνο Πλεύρη

Στο πρόσφατο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες απο τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, καθώς ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται με την επίδειξη rapid test σε μία σειρά από χώρους, όπως σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια, γήπεδα και άλλες κλειστές αίθουσες ψυχαγωγίας.


«Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νέο ωράριο στα καταστήματα – Κυλιόμενο ωράριο σε Δημόσιο και Ιδιωτικ΄΄ο Τομέα
Στην εξειδίκευση των μέτρων από τον Θάνο Πλε΄ύρη, ανακοινώθηκε νέο ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο και τα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργούν από την Δευτέρα από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε και κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων, με τέτοιο τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός 2,5 ωρών να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.


Ειδικότερα το κυλιόμενο ωράριο θα ξεκινήσει στις 07:00 μεχρι τις 09:30 και θα εφαρμόζεται σε 5 κύματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Για παράδειγμα κι εφόσον σε μια επιχείρηση το 8ωρο ξεκινά στις 07:00 το πρωί θα τελειώνει στις 17:00 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει πιάνουν δουλειά ανά κύματα.

Εναλλακτικά μπορούν να πιάνουν δουλειά ανά κύματα ως εξής:
Το πρωτο κύμα στις 07:00 π.μ.
Το δεύτερο κυμα στις 07:30π.μ.
Το τρίτο κύμα στις 08:00 π.μ.
Το τεταρτο κύμα στις 08:30 π.μ.
Το πέμπτο κύμα στις 09.00 π.μ.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σχολούν σε κύματα ως εξής:
Το πρώτο κύμα στις 15:00 μ.μ.
Το δεύτερο κύμα στις 15:30 μ.μ.
Το τρίτο κύμα στις 16:00 μ.μ.
Το τέταρτο τις κύμα στις 16:30 μ.μ.
Το πέμπτο κύμα στις 17.00 μ.μ.
Πού μπορούν να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test
Aρχής γενομένης από τη Δευτέρα, περιορίζονται σημαντικά οι χώροι που μπορούν να μπουν οι ανεμβολιάστοι – ακόμη κι αν διαθέτουν rapid test – καθώς πέραν της εστίασης αποκλείονται πλέον και από σινεμά, θέατρα, συναυλίες σε κλειστούς χώρους, γυμναστήρια, μουσεία και γήπεδα.
Μια ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τους πιστούς, οι οποίοι θα εισέρχονται στις εκκλήσιες με rapid test – εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί.
Κάπως έτσι, χωρίς rapid test οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν από την Δευτέρα να εισέρχονται αποκλειστικά σε:
Kαταστήματα τροφίμων όπως super market, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, φούρνοι, λαϊκές, ζαχαροπλαστεία κλπ.
Φαρμακεία
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις.
metra gia anemvoliastoys

ΠΗΓΗ:www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *