«Ζούμε συνθήκες πραγματικού πολέμου, με αγωνία για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», μας έλεγε γιατρός «της πρώτης γραμμής» του «πολέμου» κατά της πανδημίας του νοσοκομείου Τρικάλων.

Και αν στην περίπτωση των κρουσμάτων φαίνεται να υπάρχει μια αργή, αλλά σταθερή μείωση, αυτό ακόμη δεν έχει περάσει ακόμη στο νοσοκομείο Τρικάλων, αφού γίνεται μια πραγματική μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Άλλωστε οι αριθμοί που αφορούν την κατάσταση στο νοσοκομείο, κατά την τελευταία εργάσιμη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή είναι χαρακτηριστική.

Στην κλινική COVID-19 αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 83 ασθενείς. Ενώ στα ύποπτα υπάρχουν 3 συμπολίτες, που αναμένονται να βγουν οι εξετάσεις τους και να κριθεί σε πιο θάλαμο θα πάνε. Ενώ άλλοι 13 ασθενείς είναι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου. Όσο για την ΜΕΘ; Από τα 12 κρεβάτια τα 11 ήταν κατειλημμένα, αν και ήταν θέμα χρόνου και το τελευταίο να μην μείνει κενό, αφού έρχονται ασθενείς και από άλλους νομούς. Μέσα σ’ όλα αυτά το νοσοκομείο είχε καταγράψει και 2 νέους θανάτους.

Ενώ για μια ακόμη μέρα ήταν περισσότερες οι εισαγωγές ασθενών από τα εξιτήρια που δόθηκαν. Συγκεκριμένα από το νοσοκομείο δόθηκαν 6 εξιτήρια, αλλά έγιναν 10 εισαγωγές.

Αυτό που ελπίζουν τώρα οι υγειονομικοί είναι η μείωση κρουσμάτων που παρατηρείται στους ελέγχους να περάσει και στο νοσοκομείο με λιγότερη πίεση.

ΠΗΓΗ:www.trikalaola.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *