Νέο πρόεδρο εκλέγει σήμερα το ΚΙΝΑΛ, οι ψηφοφόροι του οποίου καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου στον β’ γύρο.

Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ από τις 7 το πρωί της Κυριακής σε όλα τα εκλογικά κέντρα που είχαν ανοίξει και την προηγούμενη Κυριακή. Δικαίωμα ψήφου είχαν όσοι πολίτες συμμετείχαν στον α’ γύρο.

Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένο να σταματήσει στις 7 το απόγευμα, εκτός βέβαια αν η συμμετοχή είναι τέτοια που χρειαστεί παράταση όπως και στον α’ γύρο.

Η διαδικασία πάντως αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα απ’ ότι την προηγούμενη Κυριακή με τους έξι υποψηφίους και τους 270.000 ψηφίσαντες. Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρώτο να αποτελεί το απόλυτο φαβορί, καθώς εκτός από το μεγάλο προβάδισμα που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο, στηρίζεται και από τον Ανδρέα Λοβέρδο που τερμάτισε τρίτος στον α’ γύρο με ένα όμως διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό.

Πώς ψηφίζετε

Η επιτροπή που ορίζει τους κανόνες για την ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ΕΔΕΚΑΠ, σε εγκύκλιό της αναφέρει πως στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο την Κυριακή (5.12.2021) και θα μπορούν να πάνε σε όποιο εκλογικό τμήμα είναι εύκολο για αυτούς

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της προηγούμενης Κυριακής.

Η διαδικασία πάντως είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Συγκεκριμένα ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα κάνει την ταυτοπροσωπία και θα παραδώσει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο.

Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Τα καλέσματα των υποψηφίων

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο απηύθυνε κα ο Γιώργος Παπανδρέου, ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, τονίζοντaς πως θα αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης «για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα».

ΠΗΓΗ:www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *