Έρχεται η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών με voucher και απόσυρση η αγορά νέων. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα καλύπτει το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών έρχεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 και δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα για την επιδότηση στις ηλεκτρικές συσκευές θα τρέξει μετά το Πάσχα με τη διανομή voucher και όπως είπε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες αλλά θα υπάρχουν κάποια κριτήρια προτεραιοποίησης.

Ουσιαστικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές.

Με άλλα λόγια, η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022 θα τρέξει μέσω απόσυρσης και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποσύρουν την παλιά και ενεργοβόρα συσκευή τους, παίρνοντας ως αντάλλαγμα έκπτωση που θα κυμαίνεται μεταξύ 30 – 40% για την αγορά νέου τύπου συσκευής.

Για παράδειγμα, αυτό σημαίνει πως για την αγορά ενός ψυγείου αξίας 600 ευρώ, θα δίνεται voucher αξίας 180 – 240 ευρώ.

Ποιες συσκευές θα καλύπτει το πρόγραμμα

Βασικό κριτήριο για όλους θα είναι η απόσυρση της παλιάς ενεργοβόρας συσκευής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ψυγεία – καταψύκτες και κλιματιστικά ενώ στο τραπέζι είναι να συμπεριληφθούν και οι φούρνοι οι οποίοι αποδεδειγμένα αποτελούν τις πιο ενεργοβόρες συσκευές.

Ωστόσο, στην κορυφή το υπουργείο βάζει τα κλιματιστικά καθώς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και τις μέρες καύσωνα, το δίκτυο υπερφορτώνει επικίνδυνα με τον κίνδυνο ενός black out να είναι μεγάλος.

Επίσης, εξετάζεται να υπάρχει προτεραιότητα στις πιο παλαιές και ενεργοβόρες συσκευές, έναντι νεότερων (πχ. 15ετίας), ωστόσο

δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις ως προς αυτό το σκέλος.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *