Ειδήσεις έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Συγκεκριμένα τόνισε πως εντός Μαρτίου αναμένεται να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μέτρων. Τι είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για την χρήση μάσκας.

Η απελευθέρωση των μέτρων σημαίνει και αλλαγές στην χρήση μάσκας αλλά όπως φαίνεται θα αργήσουμε να την πετάξουμε εντελώς. Σύμφωνα με όσο είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η κατάργηση της μάσκας θα είναι μόνο στους εξωτερικούς χώρους και όχι στους εσωτερικούς που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωτική από την αρχή της πανδημίας.

Όσον αφορά τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους, αυτή, δεν ήταν πάντοτε υποχρεωτική και χαλάρωνε σε περιόδους που δεν υπήρχε μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης η σταδιακή άρση των μέτρων έχει ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη. Από τα τελευταία μέτρα που έχουν απομείνει είναι, μεταξύ άλλων, και οι μάσκες.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας αρχίζει ήδη και φαίνεται.

«Έχουμε πέσει από τους 680 στους 480 διασωληνωμένους. Μόνο χτες είχαμε 150 περισσότερο εξιτήρια από εισαγωγές», ανέφερε.

Για τα υψηλά κρούσματα, τόνισε πως δεν υποτιμούμαι τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά είναι τόσο μεγάλη η μεταδοτικότητα της Όμικρον που οι ειδικοί λένε πως τα μέτρα δεν μπορούν να την περιορίσουν

Σχετικά με την κουβέντα που γίνεται για τέταρτη δόση του εμβολίου, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως γίνεται συζήτηση για εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως της γρίπης, ωστόσο είμαστε σε πρώιμο στάδιο.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *