Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων της έκτακτης δόσης του επιδόματος παιδιού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της afodioikisi.gr τα χρήματα καταβλήθηκαν ήδη σε λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας που διατηρούν δικαιούχοι του επιδόματος ενώ τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν και οι επόμενες τράπεζες.

Υπενθυμίζουμε ότι η έξτρα 1,5 δόση στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21 δόθηκε σε όσους πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 11 Μαρτίου και ήδη πήραν την α’ δόση,.
Συγκεκριμένα, όσοι καθυστέρησαν και έχασαν την προθεσμία που είχε τεθεί μέχρι το α΄10ήμερο του Μάρτη, αν υποβάλλουν τις αιτήσεις τους είτε τώρα που είναι ανοιχτή η πλατφόρμα, είτε σε επόμενη χρονική περίοδο, μαζί με τις δόσεις που τους αναλογούν θα λάβουν και την έκτακτη ενίσχυση.

Με άλλα λόγια, οποιοδήποτε διάστημα έως και τον Ιανουάριο του 2023 κάνουν αίτηση για επίδομα τέκνων Α21 «κατοχυρώνουν» και την έκτακτη ενίσχυση. Μόνον που όπως είναι λογικό θα τους καταβληθεί σε επόμενη φάση μαζί με την τακτική πληρωμή τους.
Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΑ για την έκτακτη ενίσχυση

Μάλιστα, ο ΟΠΕΚΑ έχει εκδώσει και σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση για την έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων στην οποία και αναφέρει: «Ως προς το Επίδομα Παιδιού, η εξαγγελθείσα προσαύξηση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος για το έτος 2022, δηλαδή στις 31 Μαρτίου 2022.

Αντίστοιχη προσαύξηση θα καταβληθεί στους δικαιούχους του επιδόματος μετά την έγκριση της αίτησής τους και πάντως οποτεδήποτε έως τα μέσα Ιανουαρίου 2023 αυτή υποβληθεί και εγκριθεί».

Έτσι, το μόνο που έχουν να κάνουν οι δικαιούχοι είναι η αίτηση όπως την κάνουν κάθε χρόνο για την πληρωμή του τακτικού τους επιδόματος.

Όσοι λοιπόν το πράξουν «αυτόματα» χρίζονται και δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης.
Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ενεργοποιήθηκε εκ νέου και όσοι έχασαν την προηγούμενη προθεσμία έχουν δικαίωμα να κάνουν τώρα αίτηση και να λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί, το οποίο εξαρτάται από τα εισοδήματά τους και τον αριθμό των τέκνων.

Όπως ενημέρωσε ο ΟΠΕΚΑ η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού – είναι ενεργή προκειμένου να υποβάλουν αίτηση όσοι δικαιούχοι δεν την υπέβαλαν ως την 11η Μαρτίου 2022, οπότε και έκλεισε.
Πού υποβάλλεται η αίτηση για Α21 και πότε είναι η επόμενη πληρωμή

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *