Χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών συσκευών που τόσο πολύ έχει διαφημιστεί αλλά για μήνες παρέμενε «άφαντο» χωρίς αναφορές από υπουργούς.

«Τι επόμενες εβδομάδες ξεκινά η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών». Αυτό αναφέρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάστηκε «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν και θα περιλαμβάνουν απόσυρση του παλιού air condition ή του ψυγείου για την αγορά νέου μέσω voucher που θα προσφέρει έκπτωση για την αγορά της νέας.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:
Οι δικαιούχοι της επιδότησης συσκευών

Ο στόχος του υπουργείου είναι η επιδότηση να αφορά 200.000 νοικοκυριά, ωστόσο θα μπουν και οικονομικά κριτήρια, δηλαδή ανάλογα με το εισόδημά σας, θα πάρετε και ανάλογο εκπτωτικό κουπόνι. Θα γίνεται κατάταξη και αν όμως γίνουν -για παράδειγμα- 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύουν άλλα κριτήρια. Σε αυτή την περίπτωση, θα οριστούν επιλαχόντες. Προτεραιότητα πάντως αναμένεται να έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Το κουπόνι θα φτάνει έκπτωση έως και 50%.

Ποιες συσκευές επιδοτούνται και ΔΕΝ επιδοτούνται
Οι δικαιούχοι επιδοτούνται έως 50% για αντικατάσταση έως και τριών συσκευών από τις εξής κατηγορίες:

ψυγείο
κλιματιστικά
καταψύκτης

Δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

πλυντήρια ρούχων
πλυντήρια πιάτων
ηλεκτρικές κουζίνες

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι μία: Θα πρέπει η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί. Έτσι, αν έχετε, π.χ., ένα παλιό air condition που είναι εκτός λειτουργίας, τότε δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *