Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για χιλιάδες πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στο ανανεωμένο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 για επιδοτούμενες και συνεπώς φθηνότερες διακοπές στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022 «τρέχει» και ο Τουρισμός για Όλους.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα φθηνότερων διακοπών Κοινωνικός Τουρισμός για το 2022 αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών.Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος προέρχονται από τον κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, διοικητή του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Για ποιες ημερομηνίες ισχύει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα για φθηνές διακοπές ξεκινά από 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους. Δηλαδή, από 1 Αυγούστου 2022 έως και 31 Ιουλίου 2023.

Πώς γίνεται η αίτηση στην πλατφόρμα. Οι δικαιούχοι για να λάβουν το voucher θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας gov.gr και αν εγκριθεί τότε θα πάρουν το voucher.Υπενθυμίζεται πως από φέτος, το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται με free pass που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία.

Για να κάνετε αίτηση θα χρειαστείτε:

είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnetείτε

τους κωδικούς του ΟΑΕΔ

Πότε λήγουν οι περσινές επιταγές

Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 θα πρέπει να τις «εξαργυρώσουν» έως τις 31 Ιουλίου 2022, καθώς μετά καταργούνται λόγω της έκδοσης των νέων.

Δικαιούχοι και κριτήρια για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος.Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.Δέκα διανυκτερεύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου.Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ήέλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής

  • προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα τα καταλύματα που συμμετείχαν πέρσι στο πρόγραμμα

Πώς επιλέγονται οι δικαιούχοι

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

ΠΗΓΗ:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *