Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πέθανε σε ηλικία 43 και η Ελλάδα πενθεί για το χαμό ενός σπουδαίου αθλητή και ανθρώπου, που τίμησε τα ελληνικά χρώματα με τις τεράστιες επιτυχίες του στο τάε κβον ντο.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έφυγε πρόωρα από τη ζωή νικημένος από μία επιθετική μορφή καρκίνου, για την οποία δεν είχε μιλήσει ποτέ ο ίδιος και έκανε γνωστή μόνο μετά από το θάνατό του, με μία συγκλονιστική ανάρτησή του.

Για τη σπάνια μορφή καρκίνου, ο ίδιος ο Νικολαΐδης έγραψε ότι ακόμη και πολλοί γιατροί δεν γνωρίζουν για αυτή, ευχαριστώντας τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιο Δημόπουλο, για τη στήριξή του

ο οποίος και ανέφερε για τον γνωστό αθλητή τα εξής: “Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου που ξεκινούσε από τον πνεύμονα, ένας ιστολογικός τύπος ιδιαίτερος.

Δυστυχώς στη αυτή της διάγνωσης η νόσος ήταν ήδη μεταστατική, αντιμετωπίστηκε από τον θωρακοχειρουργό κ. Ηλιάδη, δώσαμε συστηματική χημειοθεραπεία με ανοσοθεραπεία στη θεραπευτική κλινική στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και σε συνεργασία με τον εξαιρετικό ογκολόγο κ. Γιάννη Μπουκοβίνα συνέχισε τη θεραπεία του στη Θεσσαλονίκη γιατί η οικογένεια του ήταν από εκεί, καταβάλαμε όλοι κάθε προσπάθεια να τον βοηθήσουμε, πιστεύω ότι συμβάλλαμε στην επιβίωση αυτής της μεταστατικής νόσου για περίπου δύο χρόνια. Ήταν ένας άνθρωπος στωικός, ευγενής και καρτερικός που αντιμετώπιζε με παρρησία και με θάρρος το πρόβλημα της υγείας του. Πρόκειται για μία σπάνια μορφή καρκίνου. Μπορεί να διαγνωστεί σε διάφορα όργανα. Αντιμετωπίστηκε με βάση τον ιστολογικό τύπο και την έκφραση μεταλλάξεων όπως γίνεται συνήθως στους όγκους”.

«Μπαινόβγαινε στο Διαβαλκανικό – Δεν πρόλαβε την τελευταία θεραπεία»

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν είχε κάνει γνωστή τη “μάχη” του με τον καρκίνο και ακόμη και όσοι γνώριζαν για αυτή, δεν ήξεραν πόσο δύσκολη περίπτωση αποτελούσε. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε καταβληθεί σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο καιρό, καθώς η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου ήταν ιδιαίτερα επιθετική και χρειάστηκε να μπαινοβγαίνει στο Διαβαλκανικό για θεραπείες. Ο οργανισμός του όμως δεν άντεξε τελικά και δεν πρόλαβε να κάνει και μία τελευταία θεραπεία που είχε προγραμματίσει.

Πέθανε όμως στο σπίτι του, μετά από δική του επιθυμία, ενώ μέχρι και τα τελευταία 24ωρα της ζωής του είχε επαφή με το περιβάλλον.

Η σπάνια μορφή καρκίνου που «νίκησε» τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Το καρκίνωμα NUT ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, και είναι ένας σπάνιος καρκίνος που μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σώμα. Συνήθως, βρίσκεται στο κεφάλι, τον λαιμό και τους πνεύμονες.

Το καρκίνωμα NUT αναπτύσσεται από τα πλακώδη κύτταρα του σώματος, τα οποία είναι κύτταρα που αποτελούν το δέρμα και την επένδυση ορισμένων οργάνων, όπως οι πνεύμονες και το στομάχι. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Ο Νικολαΐδης “πάλεψε” με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου για αρκετό καιρό, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής και από αυτή τη “μάχη” στη ζωή του, αφήνοντας πρόωρα την οικογένειά του. “Αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές”, ανέφερε ο ίδιος ο Νικολαΐδης στην αποχαιρετιστήρια ανάρτηση που ανέβηκε στο προφίλ του στα social media μετά το θάνατό του.

Η ανάρτησή του Νικολαΐδη για το θάνατό του

Στην ανάρτηση με την οποία έγινε γνωστός ο θάνατός του, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αποκάλυψε και πρώτη φορά, τον… Γολγθοθά που πέρασε τα τελευταία χρόνια και μέχρι να φύγει από τη ζωή. Μεταξύ άλλων ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης έγραψε τα εξής: “Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου”.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *