Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την παροχή Market Pass στα νοικοκυριά, δηλαδή μιας εξάμηνης οικονομικής ενίσχυσης για αγορά τροφίμων στο σούπερ μάρκετ προκειμένου να καταπολεμηθεί η ακρίβει που ολοένα και καλπάζει, με τις αιτήσεις να γίνονται διαδικτυακά ακόμα πιο νωρίς απ’ ό,τι είχε προαναγγελθεί.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επανέλαβε ό,τι είχε δηλώσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός, και έτσι αντί για τα μέσα Φεβρουαρίου, οι διαδικτυακές αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέσω του gov.gr από την 1η Φεβρουαρίου.

Ακόμα, ο Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε, το Σάββατο (14/01), στο ACTION24: «Θα πρέπει πρώτα να γίνει αίτηση. Αν επιλέξει να πιστωθούν στον τραπεζικό του λογαριασμό θα πάρει το 80% ενώ στην άυλη κάρτα θα πάρει το 100%. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν 1η Φεβρουαρίου και με την ολοκλήρωση θα λάβουν τα χρήματα εντός Μαρτίου».

Έτσι, λοιπόν, μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι πληρωμές του Market Pass θα γίνονταν από το τέλος του Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν 6 μήνες μετά. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαθανάση, η πρώτη πληρωμή μετατίθεται για τον Μάρτιο.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για το Market Pass
Επισημαίνεται ότι ο δικαιούχος φυσικό πρόσωπο (ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο συζύγων/μελών σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης) εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISNet και πιστοποιείται η επιλεξιμότητα και πληροφορείται το μηνιαίο ύψος της ενίσχυσης.

έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η πληρώμη και τα ποσά του Market Pass

Στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα, το πλήρες ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε μηναία βάση ενώ αν ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τότε λαμβάνει το 80% του ύψους της ενίσχυσης, σε τριμηνιαία βάση.

  • Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηναία ενίσχυση

Τα ανωτέρα ποσά πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

ΠΗΓΗ:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *