Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Αγορά Εργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις για τον κατώτατο μισθό, τις νέες αυξήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έρχεται ενιαίο μισθολόγιο στους δημοσίους υπαλλήλους το 2024.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι βασικό μέλημά του είναι η πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που επικρατεί στην αγορά. Δεν απάντησε στο ερώτημα πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές.

«Είδαμε τιμές φυσικού αερίου που αυξήθηκαν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι χρειάστηκαν παρεμβάσεις.

«Θέλω να επισημάνω ότι οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές αλλά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση στη διάρκεια της πληθωριστικής κρίσης απάντησε με μέτρα, με σημαντικότερη τη «βόμβα» στους λογαριασμούς ρεύματος. «Το καλάθι του νοικοκυριού είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από τον Φεβρουάριο θα τεθεί σε ισχύ και το Market Pass, που θα βοηθήσει τους πολίτες. «Ωφελημένοι θα είναι εκατομμύρια πολίτες». Αναφερόμενος στην αισχροκέρδεια, είπε ότι η χώρα διαθέτει εργαλεία για την καταπολέμησή της.

Πού θα βρει η αντιπολίτευση τα λεφτά για τον ΦΠΑ, διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας δεν θα άντεχε 44 μέρες, σας διαβεβαιώ», είπε και τόνισε ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι λίγο χαμηλότερος.

Τι είπε για αισχροκέρδεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κληθείς να σχολιάσει τα κόλπα και τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρηματιών που θα προσπαθήσουν να βγάλουν χρήματα σε βάρος των καταναλωτών. Το καλάθι του νοικοκυριού, όμως, προσέφερε διαφάνεια. Με το καλάθι του νοικοκυριού είναι πολύ εύκολο να γίνει σύγκριση στις τιμές.

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *