Η Φαρκαδόνα είναι μία κατηγορία από μόνη της.

Αντί, στο δρόμο προς τις εκλογές, να μειώνονται οι υποψηφιότητες (για προφανείς λόγους που συνδέονται με το νέο εκλογικό νόμο και την αναμενόμενη αδυναμία εξεύρεσης υποψηφίων για τους συνδυασμούς), στη Φαρκαδόνα, αυξάνονται και… πληθύνονται για να κυριεύσουν τον δήμο!

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα έχουμε και λέμε από υποψηφιότητες: Σπύρος Αγναντής (διά στόματος Γιάννη Γεωργολόπουλου), Μιχάλης Μπαγιώτης, Θανάσης Μεριβάκης, Λένα Χαλβατζά, Χρήστος Σταμόπουλος, στους οποίους θα πρέπει να συνυπολογιστεί ένας ακόμη, αυτός του ΚΚΕ.

Έξι υποψήφιοι δήμαρχοι που για να συγκροτήσουν συνδυασμούς θα πρέπει βρουν κοντά στους 1.000 πρόθυμους συνδημότες τους να κατέβουν υποψήφιοι για το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια! Με πρόχειρα μαθηματικά για να κατέβουν όλοι αυτοί υποψήφιοι, κάθε σπίτι στο δήμο Φαρκαδόνας θα πρέπει να έχει και έναν υποψήφιο δημοτικό και τοπικό σύμβουλο! …Και επειδή αυτό δεν είναι από τη Φαρκαδόνα αλλά από τα… Άγραφα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ζήτημα να φτάσουν μέχρι τις εκλογές, οι μισές από τις εν δυνάμει υποψηφιότητες.

Υπ’ αυτό το πρίσμα είναι εύλογο και το ερώτημα γιατί δεν επιταχύνονται οι εξελίξεις είτε αποχώρησης από την κούρσα (όπως συμβαίνει στην Καλαμπάκα όπου από καμιά δεκαριά υποψηφιότητες έμειναν –δεν έμειναν τέσσερις), είτε συνένωσης δυνάμεων (όπως έγινε στην Πύλη με τους Χήρα και Τσιούτσια); Η απάντηση μάλλον δεν είναι διαφορετική από το αρχικό… αξίωμα που διατυπώθηκε ως εισαγωγή στο άρθρο.

Η Φαρκαδόνα είναι μία κατηγορία από μόνη της, οπότε για την ώρα, πορεύονται monachus.. monachus… …Κάτι που όμως, δεν ίσχυε για τον αείμνηστο Γιαννάκο Σακελλαρίου ο οποίος παρότι είχε… αέρα στα πανιά του, ήθελε μαζί του τη Λένα Χαλβατζά στις προηγούμενες εκλογές.

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες, ο Μιχάλης Μπαγιώτης, ως «θεσσαλάρχης» της ΝΔ, με το πολιτικό βάρος του κτηρίου της Π.Ε. Τρικάλων από πίσω του και την πολιτική του φιλία με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, έχει σαφές προβάδισμα στην κούρσα.

Ο νυν δήμαρχος Σπύρος Αγναντής ποντάρει στη δυναμική της Οιχαλίας το ιερό… κονκλάβιο της οποίας δεν μπορεί να βγάλει άλλο «άσπρο καπνό» όσο ο ίδιος δηλώνει παρών, αλλά και στο ειδικό βάρος της καρέκλας του δημάρχου.

Ο Θανάσης Μεριβάκης με «σκληρό ροκ» αντιπολίτευσης, ανακατεύει την τράπουλα για να βγάλει άσσους από το μανίκι για να επιβεβαιώσει ότι είναι όντως πολύ «σκληρός για να πεθάνει» αυτοδιοικητικά.

Η Λένα Χαλβατζά παίρνει πτυχία (μόλις την περασμένη βδομάδα πήρε ένα ακόμη μεταπτυχιακό, στη δημόσια διοίκηση, που ταιριάζει γάντι στο ρόλο της δημάρχου που θέλει να υπηρετήσει) και περιμένει να «πρασινίσει» η Φαρκαδόνα στις επόμενες εκλογές για να πάρει νέα δυναμική η υποψηφιότητά της και ο πάντα ανήσυχος Γιώργος Σακελλαρίου στοχάζεται και… αναστοχάζεται από το μακρινό Αϊντχόφεν για την «κάθαρση» η οποία είναι προϋπόθεση για τη «λύτρωση» και στο δήμο Φαρκαδόνας.

ΠΗΓΗ:trikalaopinion.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *