Δεν έχουν τέλος οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις με επωφελούμενα «γαλάζια» παιδιά στο επιτελικό κράτος. Αυτή τη φορά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από διάφορους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έλαβε η εταιρεία Congenius Consulting & Systems IKE που ανήκει στους αδερφούς Παναγιώτη και Κωνσταντίνο Καμπόσο, γιους του «γαλάζιου» δημάρχου Αργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

Μεγάλα ερωτήματα από το γεγονός ότι οι πελάτες-χρηματοδότες της εταιρείας είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, της οποίας πρόεδρος είναι ο δήμαρχος.

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, που κατέχει και τη θέση του γραμματέα στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, εμφανίζεται να δίνει στην εταιρεία 129.208 ευρώ με πέντε απευθείας αναθέσεις που συνάπτει και υπογράφει ο ίδιος για διάφορες μελέτες. Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Ιωάννης Γεωργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ, δίνει 96.480 ευρώ για έξι διαφορετικές υποθέσεις.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η Congenius Consulting & Systems IKE εμφανίζεται επίσης να λαμβάνει διάφορα σημαντικά ποσά για μελέτες με απευθείας αναθέσεις και από άλλους δήμους που υπάγονται στην ΠΕΔ στην οποία πρόεδρος είναι ο Δ. Καμπόσος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρία, που ιδρύθηκε πριν τρεισήμισι χρόνια με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ, σύναψε 15 συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις μέσα σε δύο χρόνια. «Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει ποτέ συνάψει σύμβαση με τον δικό μας δήμο και μάλιστα μας βοηθάει εδώ και καιρό αφιλοκερδώς. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατες κατηγορίες που έχουν σαν στόχο να με πλήξουν ενόψει εκλογών» υποστηρίζει ο δήμαρχος.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *