Μετά το Πάσχα ετοιμάζεται η κυβέρνηση να διαθέσει τα voucher για το Dentist Pass το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο για παιδιά 6 έως 12 ετών.


Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει καμία δαπάνη που να αφορά δόντια συνεπώς οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία επιβαρύνει τους πολίτες εξ ολοκλήρου.

Η κυβέρνηση αναμένεται να χορηγήσει voucher σε δικαιούχους για το dentist pass ώστε οι δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες να ξεκινήσουν το αργότερο στις αρχές Μαΐου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι απλή και ψηφιακή καθώς οι γονείς θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα και δεν θα χρειάζεται να προπληρώνουν τους οδοντιάτρους.

Πώς θα δοθεί το voucher «Dentist Pass»

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass, που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην ειδική πλατφόρμα. Η διαδικασία θα μοιάζει σαν το Market Pass και θα είναι εύκολη. 

Μάλιστα άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα στηρίζεται στο gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους και να γίνονται και οι σχετικές αιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία χορήγησης του voucher «Dentist Pass», οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν τα παρακάτω βήματα:

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.
Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.
Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

ΠΗΓΗ:Dnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *