Θετική είναι η εικόνα για δύο σημαντικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό και την εστίαση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τα οποία επεξεργάστηκε και παρουσιάζει το trikalaopinion.gr.

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων στον κλάδο καταλυμάτων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα κ.α.) που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τα δύο πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, σε σχέση με τις αντίστοιχα τρίμηνα του 2022.

Ο συνολικός τζίρος του τζίρου στα καταλύματα το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν 2,2 εκ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 έφτασε στα 4,3 εκ. ευρώ, ποσοστό αύξησης 58%. Το δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 εκτινάχθηκε στα 6,4 εκ. ευρώ από 3,4 εκ. ευρώ ποσοστό αύξησης 48%. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε επίπεδο χώρας αφού ο πανελλαδικός μέσος όρος για το μεν πρώτο τρίμηνο κατεγράφη στο 28,6% ενώ και το δεύτερο στο 16,6%.

Αντιθέτως, στις επιχειρήσεις εστίασης (ταβέρνες, φαστ φουντ κ.α.) η αύξηση που καταγράφει ο τζίρος στις επιχειρήσεις της Π.Ε. Τρικάλων είναι χαμηλότερη από τους υπόλοιπους Νομούς της Θεσσαλίας (στην Καρδίτσα εκτινάχθηκε στο 31,9 % ) αλλά εφάμιλλος με τον Πανελλαδικό μέσο όρο.

Στις επιχειρήσεις αυτές, ο τζίρος έφτασε το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 12,1 εκ ευρώ αυξημένος κατά 29.2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 ενώ το δεύτερο στα 13,4 εκ. ευρώ αυξημένος κατά 10,8%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *